• 0 342 611 26 66

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı

 

Dr.Öğr.Üyesi Aydın ATAKAN

Tel: +90 342 611 2666 / 130

   E-Posta: aydinatakan@gantep.edu.tr

   Özgeçmiş ve Eserler

Program Başkanı

Öğr. Gör. Dr. Halil Uğur AYTEKİN

GENEL BİLGİLER

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ

BÖLÜMÜN AMACI:

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü'nün temel amacı; bitkisel ve hayvansal ürün üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası, pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip, kamu ile özel sektörün araştırma/geliştirme destek ve diğer personel ihtiyacına cevap verebilecek nitelikli teknik eleman yetiştirmektir.

PROGRAMLAR

Organik Tarım Programı

VİZYON:

Verilen disiplinli ve üst düzey eğitim-öğretim ile üstleneceği görevi başarıyla yürütebilecek, donanımlı, sektöre hazır, kaliteli ve nitelikli ara kadro elemanların yetiştirilmesi.
MİSYON:

Öğrencilerimizin, Bitkisel ve Hayvansal Üretim alanında  ihtiyaçlara cevap verecek donanımlı, problemleri bilen ve çözüm üretebilen teknik ara elamanlar yetiştirerek ülke tarım ve hayvancılığının gelişmesine, yüksek kalitede ve miktarda ürün elde edilmesine katkı sağlamak.

PROGRAM DİLİ:

Türkçe

BÖLÜM TANIMI:

Bu program, hayvan yetiştiriciliği, bakımı, beslemesi, ıslahı ve sağlığıyla ilgili derslerden oluşmaktadır. Öğrencilere konuyla ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verir.

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI:

Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından YGS 2 puan türünden yeterli puanı almış olması gerekmektedir veya sınavsız geçiş hakkı ile meslek liselerinin ilgili bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.

ÖNCEKI ÖĞRENMENİN TANINMASI:

Gaziantep Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Gaziantep Üniversitesi'nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili MYO müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

MEZUNİYET ŞARTLARI:

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

İSTİHDAM OLANAKLARI:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda tekniker olarak, özel çiftliklerde, karma yem üreten fabrikalarda ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren çiftçi örgütlerinde çalışabilmektedirler.

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ:

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına başvurabilir.

Program Ders Kataloğu

1. Yarıyıl Ders Listesi

Ders Kodu Ders Adı Z Krd AKTS Teo Uyg Lab Snf
AMT101 MATEMATİK I Z 2 2 2 0 0 1
AOT109 GENEL MİKROBİYOLOJİ Z 3 5 2 1 0 1
AOT111 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Z 2 2 2 0 0 1
AOT113 BİTKİ FİZYOLOJİSİ Z 3 4 3 0 0 1
AOT115 TOPRAK BİLGİSİ Z 2 4 2 0 0 1
AOT117 GENEL BİYOLOJİ Z 3 5 3 0 0 1
GME100 GENEL VE MESLEKİ ETİK Z 2 2 2 0 0 1
TDP101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ I Z 1 1 1 0 0 1
TURK101 TÜRKÇE-I Z 2 2 2 0 0 1
YDBİ101 İNGİLİZCE-I Z 2 2 2 0 0 1
GOS*** GOS*** S 0 1 1 1 0 1
GOS101 Seçmeli Ders S 0 1 1 1 0 1

2. Yarıyıl Ders Listesi

Ders Kodu Ders Adı Z Krd AKTS Teo Uyg Lab Snf
AOT102 TARIMSAL EKOLOJİ Z 3 3 3 0 0 1
AOT104 ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ Z 3 3 3 0 0 1
AOT106 HAYVANSAL ÜRETİM İLKELERİ Z 3 3 2 1 0 1
AOT108 BİTKİSEL ÜRETİM İLKELERİ Z 3 4 2 1 0 1
AOT110 İYİ TARIM UYGULAMALARI Z 2 3 2 0 0 1
AOT112 TEMEL LABORATUVAR BİLGİSİ Z 3 3 2 1 0 1
MUP100 MESLEKİ UYGULAMA PROJESİ Z 2 4 0 0 0 1
TDP102 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ II Z 2 2 1 2 0 1
TURK102 TÜRKÇE-I Z 2 2 2 0 0 1
YDBİ102 İNGİLİZCE-I Z 2 2 2 0 0 1
KRY100 KARİYER PLANLAMA Z 1 1 0 2 0 1

3. Yarıyıl Ders Listesi

Ders Kodu Ders Adı Z Krd AKTS Teo Uyg Lab Snf
AİİT201 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Z 2 2 2 0 0 2
AOT205 ORGANİK ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 2 3 2 0 0 2
AOT209 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Z 2 3 2 0 0 2
AOT215 ORGANİK ÜRÜNLERİN PAZARLANMASI Z 2 2 2 0 0 2
AOT219 ORGANİK YEMLER VE HAYVAN BESLEME Z 2 3 2 0 0 2
AOT221 BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME Z 3 4 2 1 0 2
AOT223 ORGANİK MEYVECİLİK Z 3 4 2 1 0 2
AOT225 KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Z 3 3 2 1 0 2
AOT227 ORGANİK TARIMDA BİTKİ KORUMA Z 3 4 2 1 0 2
Seçmeli*    G Seçmeli* G S            
AOT Seçmeli Ders S 2 2 2 0 0 2

4. Yarıyıl Ders Listesi

Ders Kodu Ders Adı Z Krd AKTS Teo Uyg Lab Snf
AİİT202 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II Z 2 2 2 0 0 2
AOT202  PROJE HAZIRLAMA VE SEMİNER Z 3 6 2 1 0 2
AOT204  BAHÇE BİTKİLERİ Z 3 3 3 0 0 2
AOT206  ORGANİK SEBZECİLİK Z 3 5 2 1 0 2
AOT208  ÜRÜNLERİN MUHAFAZA, AMBALAJ VE TAŞ. Z 2 2 2 0 0 2
AOT210  TARLA BİTKİLERİ Z 3 4 3 0 0 2
AOT212  ORGANİK ARICILIK VE TOZLAŞMA Z 3 6 3 0 0 2
Seçmeli* G Seçmeli* G              
AOT Seçmeli Ders S 2 2 2 0 0 2

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ